Discurs in Senatul Romaniei : Regiunea Nord-Est, prioritate pentru finanțările Guvernului Grindeanu – vremea județului Neamț pentru dezvoltare

Dan Manoliu: Astazi 27 Martie se implinesc 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania -  O singura tara pentru toti romanii !
Dan Manoliu: Astazi 27 Martie se implinesc 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania – O singura tara pentru toti romanii !
March 27, 2017
Vizita de lucru in comunele Sagna, Stanita, Bara si Doljesti - primari dornici de fonduri europene !- 31.03.2017
Vizita de lucru in comunele Sagna, Stanita, Bara si Doljesti – primari dornici de fonduri europene !- 31.03.2017
April 2, 2017

Discurs in Senatul Romaniei : Regiunea Nord-Est, prioritate pentru finanțările Guvernului Grindeanu – vremea județului Neamț pentru dezvoltare

Discurs in Senatul Romaniei : Regiunea Nord-Est, prioritate pentru finanțările Guvernului Grindeanu - vremea județului Neamț pentru dezvoltare

Discurs in Senatul Romaniei : Regiunea Nord-Est, prioritate pentru finanțările Guvernului Grindeanu - vremea județului Neamț pentru dezvoltare

Parlamentul României

Senat

DECLARAȚIE POLITICĂ

 

Adresată de către domnul senator:  ing. Dan Manoliu

Circumscripția electorală: 29 Neamț

Grupul parlamentar:  Partidul Social Democrat – Senat

Ședința senatului din data de: 28.03.2017

 

Regiunea Nord-Est, prioritate pentru finanțările Guvernului Grindeanu – vremea județului Neamț pentru dezvoltare

 

 

Domnule Presedinte !

Domnilor și doamnelor senatori !

 

Stimați colegi ,

 

Începutul acestui an, aduce pe lângă un program de guvernare, despre care pot cu ușurință spune ca este cel mai bun si mai aplicat program de la 1990 incoace și un program de finanțare consistent pentru regiunea Nord-Est, inclusiv  pentru judetul Neamt, pe care îl reprezint.

 

Guvernul Grindeanu, prin Ministerul Dezvoltării condus de dna. Viceprimministru Shhaideh, vine în mod real în sprijinul Moldovei și al Regiunii Nord-Est, și implicit al județului Neamț.

Romascan fiind, acest fapt reprezintă o reală bucurie pentru mine și municipiul Roman.

Sper ca acum să stergem orice urmă de îndoială sau speculații emise de către opoziție, care pretinde că PSD nu susține în mod real Moldova. Odată cu implementarea unei astfel de finanțări prin Programul Operational Regional, în cuantum de 1 miliard de euro, guvernul PSD dă astfel dovada clară că este aproape de Moldova, aproape de cetățenii care în urma votului din decembrie au amendat clar și fără echivoc lipsa de implicare și dezinteresul arătat de guvernarea tehnocrată Ciolos față de această parte a României si de altfel de românii din toată țara .

 

Ministerul Dezvoltarii din Guvernul Grindeanu a alocat Regiunii Nord-Est cea mai mare suma din cadrul Programului Operational Regional, pentru dezvoltare locala – 1 miliard de Euro, 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Moldovei, 1 miliard de euro pentru bunăstarea celor care demult așteaptă să fie într-adevar susținuti de cei pe care i-au votat. Rămâne acum doar ca Administratiile Publice Locale să depună proiecte eligibile, bine întocmite și cu documentație completă. Sunt convins că în urma acestei guvernări, și împreună cu implicarea constanta în teritoriu, a parlamentarilor ce reprezentăm această zonă minunată a României, regiunea Nord-Est va avea parte de un progres vizibil în ce privește creșterea nivelului de trai și a bunăstării populației, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure,insemnand un pic mai bine pentru nemțenii și romașcanii mei.

 

In ce privește localitățile din județul Neamt, îmi voi oferi tot sprijinul pentru ca acestea să aibă un acces cât mai eficace la aceste finanțări, acesta fiind și unul din motivele pentru care am început vizitele de lucru în comunele nemțene încă de la începutul acestei luni, întâlniri în care am discutat cu reprezentanții locali despre prioritizarea investițiilor pe care doresc să le efectueze.

Consider că este nevoie de munca și implicarea noastră a tuturor, de la parlamentari la primari sau consilieri locali, pentru mai binele românilor, iar sprijinul pe care Guvernul Grindeanu îl ofera noua nemțenilor trebuie susținut prin contribuția noastră comună pentru mai binele celor mulți.

 

Judetul Neamț merită și are nevoie să se implementeze proiecte bune, care să asigure o dezvoltare locală și o creștere economică durabilă, iar pentru acest lucru îmi voi da toată silința să fiu alături de primarii care muncesc și isi doresc in mod real să ajute comunitațile care i-au ales, cât și de toți ceilalți factori ce pot aduce creștere economică și bunăstare pentru acest județ care merită să fie repus pe harta țării pentru frumusețile si oamenii minunati pe care îi are, și nu pentru scandaluri politice sau problemele de justiție ale unor baroni locali afiliați politic.

 

Sunt convins că, împreună cu actuala conducere PSD a Consiliului Județean Neamț, care deja a început sa ia măsuri concrete și importante pentru dezvoltarea județului pe termen lung, și beneficiind de finanțările, nemaiîntâlnite până acum ,ca valoare, oferite de Guvernul Grindeanu pentru localitățile nemțene, va reusi să lase o moștenire frumoasă pentru cei ce ne vor urma, o moștenire bazată pe respect pentru electoratul nemțean, creșterea nivelului de trai și dorința nemțenilor de a putea rămâne și a face mai bine acasă, la Neamt.

Deasemenea, faptul ca sedinta comuna a Guvernelor Romaniei si Republicii Moldova, care a avut loc Joi 23 martie s-a desfasurat la Piatra-Neamt nu a fost un lucru intamplator, si ii multumim atat domnului presedinte al Consiliului Judetean Neamt – dl. Ionel Arsene cat si domnului prim-ministru Grindeanu care doresc sa atraga atentia asupra judetului nostru, judet in care in perioada urmatoare se va investi foarte mult prin fondurile alocate de catre actuala guvernare PSD. Faptul ca vom avea in anii care urmeaza si o autostrada Iasi-Targu-Mures care va traversa judetul nostru reprezina si aceasta dovada clara a angajamentului PSD de a investi in Moldova si in Regiunea Nord-Est, si astfel implinirea unor asteptari mai vechi a romanilor de aici care pana acum nu au mai avut parte de asemenea sustinere din partea celor ce au condus Romania.

Sunt convins ca la finalizarea proiectelor finantate, atat la nivelul comunitatilor locale cat si la nivelul judetelor din Regiunea Nord-Est, regiune considerate pana nu demult una din cele mai sarace din Europa,va face ca Moldova sa isi recapete  locul meritat in tara si in Uniunea Europeana, atat din punct de vedere economic, turistic si ca nivel de trai.

Senator PSD

Dan Manoliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *