O REUŞITĂ A GUVERNULUI TUDOSE – s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro !

Transportul public în comun, o problemă nerezolvată încă pentru romașcani !
Transportul public în comun, o problemă nerezolvată încă pentru romașcani !
July 11, 2017
Județul NEAMȚ PRIMEȘTE CEEA CE MERITĂ - 183 de proiecte și finanțare de peste 800 milioane lei !
Județul NEAMȚ PRIMEȘTE CEEA CE MERITĂ – 183 de proiecte și finanțare de peste 800 milioane lei !
July 20, 2017

O REUŞITĂ A GUVERNULUI TUDOSE – s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro !

O REUŞITĂ A GUVERNULUI TUDOSE - s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro !

Dan Manoliu: “Veşti bune au venit de la Bruxelles, prin intermediul prim-ministrului Mihai Tudose. În premieră, s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro, fonduri de infrastructură și de mediu. Săptămâna aceasta banii vor fi disponibili. Acesta este un răspuns clar pentru toţi cei care ne-au acuzat că avem probleme cu fondurile europene. Iată că nu este aşa, dimpotrivă. Totodată, a fost stabilit un mecanism de anunțare în timp util și de colaborare între miniștrii Cabinetului Tudose și comisarii europeni, cu privire la măsurile care vor fi luate în România.”

 

O REUŞITĂ A GUVERNULUI TUDOSE - s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro !

 

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Prim-ministrul Mihai Tudose a afirmat marți, la Bruxelles, vorbind despre fondurile europene, că în această săptămână s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro.

“O veste bună este că prin eforturile întregii delegații — și nu sunt numai eu la Bruxelles, sunt miniștri, ca să încep cu doamna Rovana Plumb, domnul ministru de finanțe, Ionuț Mișa (…), domnul ministru Victor Negrescu — s-a reușit ca, săptămâna aceasta, să se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autorități de management, care încep să fie validate. E un prim semn bun. (…) De la 1 ianuarie, încercăm să descâlcim și să implementăm aceste lucruri după guvernarea din 2016, care a avut absorbție (…) zero și n-am găsit nicio autoritate de management în funcțiune”, a declarat Tudose, la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Șeful Executivului a precizat că s-a întâlnit marți la Bruxelles și cu Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, precizând că aceasta este “un sprijin extraordinar” pentru România.

“Evident, s-a vorbit despre politica de coeziune, despre fondurile pentru agricultură (…), despre alte cerințe pe care le poate avea România și fonduri, care se pot aloca, dar pe bază de proiecte (…), nu pe dorințe, pe vorbe, pe iluzii”, a spus Tudose.

Totodată, premierul Tudose a spus că se încearcă identificarea unei soluții pentru zona de penitenciare.

“Avem tot ajutorul de la domnia sa, ajungând până la a identifica o soluție să ieșim din acea zonă de penalitate pe penitenciare, să găsim o soluție să construim un penitenciar pe fonduri europene, iar apoi (…) să putem să mutăm locatarii din celelalte, pe rând, să le reabilităm (…) tot pe fonduri europene”, a afirmat Tudose.

El a făcut referire și la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale.

“Așteptăm proiectul de la Banca Europeană de Investiții până în septembrie. (…) Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm și noi procedurile de achiziție publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv”, a mai afirmat Tudose.

AGERPRES/(A — editor: Antonia Niță, editor online: Adrian Dădârlat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *