Comunicat de Presa – AROGANŢĂ ŞI DISPREŢ DIN PARTEA PRIMARULUI

Întâlnire cu ambasadorul României în Ungaria, domnul Marius Lazurca
Întâlnire cu ambasadorul României în Ungaria, domnul Marius Lazurca
October 24, 2017
Vizita in Republica Moldova, pe tema “Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”
Vizita in Republica Moldova, pe tema “Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”
November 5, 2017

Comunicat de Presa – AROGANŢĂ ŞI DISPREŢ DIN PARTEA PRIMARULUI

Comunicat de Presa - AROGANŢĂ ŞI DISPREŢ DIN PARTEA PRIMARULUI

Organizaţia PSD Roman

str.Ștefan cel Mare nr. 265

Telefon: 0233 743 083.

E-mail: psdroman@yahoo.com

Web: http://psdroman.ro/

COMUNICAT DE PRESĂ

AROGANŢĂ ŞI DISPREŢ DIN PARTEA PRIMARULUI

Organizaţia PSD Roman îşi exprimă regretul faţă de modul în care edilul şef al municipiului Roman alege să rezolve problemele comunităţii pe care o reprezintă. La recenta şedinţă ordinară de Consiliu Local, la punctul ”diverse”, colegul nostru, consilierul local Eugen Pătrașcu a adus în atenţia primarului o problemă urgentă legată de comportamentul agresiv pe care îl au anumiţi polițiști locali, față de cetăţenii care îşi câştigă cu greu existenţa şi vând ghebe (ciuperci), în apropierea gangului de la intrarea în Piața Centrală. Un comportament pe care primarul îl cataloghează ca fiind normal, poliţiştii făcându-şi doar datoria de serviciu. Colegul nostru consilier a cerut, după discuţii purtate cu romaşcanii, găsirea unei variante legale pentru ca acești comercianţi să-și vândă produsele la piață.

Edilul șef s-a mulţumit prin a spune că în piață nu pot fi vândute produse din flora spontană care nu au certificat fito-sanitar şi că nu sunt soluţii de intrare în legalitate. Total fals. Cu voie, fără voie, primarul a dezinformat romaşcanii dar şi consilierii locali. Facem trimitere la Legea 30 pe 2006, privind regulile de sănătate publică la folosirea ciupercilor din flora spontană, lege republicată în 2008, care prevede la articolul 2 faptul că ”acțiunea de comercializare, prelucrare, precum și utilizarea în alimentație a ciupercilor din flora spontană este permisă numai după ce au fost controlate și stabilite ca fiind comestibile de către un inspector specializat în domeniul sănătății publice și epidemii“. La articolul 3, aliniat 1 ”a” se precizează faptul că ”ciupercile pot fi comercializate în piețe de desfacere en-gros, piețele și halele desemnate în acest scop de către autoritățile locale”. Mai precizăm că Poliția Locală a aplicat deja 7 amenzi vânzătorilor de ghebe, în valoare de 550 lei.

Organizaţia PSD Roman îi solicită public domnului primar să aplice legile, să găseasca soluţii pentru a pune punct comportamentului agresiv al unor poliţişti locali. Aşa cum în alte municipii autorităţile locale au găsit soluţii pentru amenajarea unei zone pentru aceşti comercianţi, considerăm că şi romaşcanii merită acest lucru.

În aceeaşi şedinţă de Consiliu Local, primarul a dovedit că a venit cu lecţiile neînvăţate şi la proiectul de hotărâre privind zonarea fiscală a teritoriului municipiului Roman. Întrebat fiind de consilierul Constantin Holban, unde se clasează Aleea Tudor Vladimirescu din punct de vedere fiscal, în ce clasă de zonare, edilul habar nu a avut. Ei bine, Aleea Tudor Vladimirescu este considerată ca făcând parte din zona A, poate pentru simplul motiv că romaşcanii din acea zonă au apă, canalizare, energie electrică şi gaze, de aceea achită impozite locale ca şi cetăţenii care locuiesc în centru. De fapt, vorbim de o creştere mascată a taxelor şi impozitelor pentru romaşcani.

Pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08%-0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii. Cota impozitului pe clădiri se stabileşte prin hotărâre a Consiliului Local iar în ședința de marți, 31 octombrie, consilierii PNL, au stabilit această cotă la valoarea de 0,12%. Asta deşi, atât cu ocazia majorărilor salariale din primărie, cât şi în şedinţa în care s-a aprobat împrumutul pentru Roman, primarul a declarat că povara fiscală nu va creşte.

Aici avem CRESTERI si de 31 % – Impozitul / Taxa pe teren

Zona An 2017 An2018

————–>Lei / ha

ZonaA 8.000 / 9.000

Zona B 5.600 / 6.500

Zona C 3.500 / 4.000

Zona D 1.900 / 2.500

Aroganţă şi dispreţ din partea primarului, aşa cum ne-a obişnuit deja, doar pentru că are o majoritate confortabilă în Consiliul Local.

Organizatia PSD Roman

Presedinte Dan Manoliu

1 Comment

  1. Scutaru Miluta says:

    Consider că noul Sef al poliției locale Roman , care a fost prezent la acea sedinta de consiliu local , chiar dacă nu a facut nici o referire la cele prezentate , va analiza aceasta situatie mai profund in privinta evitării acestor cazuri. Un asemenea caz izolat , cu asa interventii prezentate ,nu trebuie sa apara In activitatea politiei locale . Sunt alte probleme mai grave si mai importante pe care trebuie sa le rezolve Politia locala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *