Legea Muntelui – Guvernul dă UN MILIARD DE EURO fermierilor din zona montană: Conferință de presă Petre Daea

Legea Muntelui - Guvernul dă UN MILIARD DE EURO fermierilor din zona montană:  Conferință de presă Petre Daea
| Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, scrisoare către Klaus Iohannis: Protocoalele promovate de Instituțiile Statului şi SRI subminează statul de drept !
August 28, 2018
Referendumul - Discuție în familia nemțeană
Referendumul – Discuție în familia nemțeană
October 2, 2018

Legea Muntelui – Guvernul dă UN MILIARD DE EURO fermierilor din zona montană: Conferință de presă Petre Daea

Legea Muntelui - Guvernul dă UN MILIARD DE EURO fermierilor din zona montană:  Conferință de presă Petre Daea

Legea Muntelui, a cărui inițiator sunt în calitate de senator din partea județului Neamț, județ cu o importanță zonă montană, urmează a fi implementată de către Guvern în perioada următoare.

Este o victorie pentru noi nemțenii și mai ales pentru cei ce trăiesc în zona montană a Neamțului.

„Este pentru prima dată în România când se alocă muntelui o abordare specială, print-un program de 1 miliard de euro. Un concept de abordare a activitații montane. Muntele este al nostru și trebuie să-l abordăm într-un concept unitar”, a precizat ministrul (Petre Daea) , într-o conferință de presă care a durat aproape 3 ore, un record pentru Guvern.

Prin această lege, așa cum v-am prezentat la momentul inițierii și pe parcursul promovării pe pagina mea de Facebook sau pe site la adresa https://danmanoliu.ro/2017/12/18/proiect-legea-muntelui/, urmează să se aloce o sumă de 1 MILIARD DE EURO pe o perioadă de 10 ani, pentru dezvoltarea investițiilor publice și private, a infrastructurii și a antreprenoriatului din zona montană.

„Statul îi va sprijini pe tinerii antreprenori: specialiștii agricoli, medicii, profesorii care se stabilesc în zona montană și se obligă să desfășoare activitatea pe o perioadă de minimum 5 ani în zona montană, vor primi o primă de instalare. Programul de încurajare a activităților din zona montană pentru care se alocă 1 miliard de euro pe o perioadă de 10 ani de la intrarea în vigoare a legii”, arată datele transmise de minister.

Pentru detalii puteți citi articolul și urmări conferință de presă aici :

Ministerul Agriculturii – Conferință de presă a ministrului Petre Daea pe tema Legii Muntelui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *