Pios omagiu adus ostașilor români cazuți pe Frontul de Est !

Capitalul privat românesc – o şansă pentru o economie sănătoasă, sustenabilă
Capitalul privat românesc – o şansă pentru o economie sănătoasă, sustenabilă
November 21, 2018
Woodrow Wilson - 95 de ani de la dispariția celui ce a inițiat redobândirea suveranității popoarelor europene și premisele constituirii României Mari !
Woodrow Wilson – 95 de ani de la dispariția celui ce a inițiat redobândirea suveranității popoarelor europene și premisele constituirii României Mari !
February 3, 2019

Pios omagiu adus ostașilor români cazuți pe Frontul de Est !

Pios omagiu adus ostașilor români cazuți pe Frontul de Est !

La începutul acestei săptămâni, am participat în calitare de reprezentant al Senatului României, la inaugurarea celui de al doilea Cimitir Militar Românesc din Federația Rusă, la Apseronsk, în Caucaz. Aici, au fost reînhumate osemintele a 88 de militari români, din cei câteva zeci de mii , căzuți în luptele din zona Kuban, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

 

A fost un moment foarte emoționant, și o ocazie deosebită de a aduce un pios omagiu eroilor noștri căzuți în luptele de peste hotarele țării noastre pentru reîntregirea neamului nostru românesc.

Alături de mine au participat reprezentanți ai Ministerului apărării din România și Federația rusă, ai administrației regionale și primari din această regiune. 

 

 

Dragi nemțeni și români, frații noștri căzuți prin jertfă pe meleagurile sovietice, în timpul celei de a Doua Conflagrații Mondiale, și-au lăsat casele și familiile în urmă, au luat ranița în spate și au plecat la război pentru recuperarea Basarabiei și întregirea gliei și neamului nostru românesc.

Pentru ei trebuie să fim mereu recunoscători și mândri de România noastră, însă trebuie să luam deopotrivă aminte și să ne înălțăm la adevărata valoare a moștenirii lor. Aceasta este spiritul patriotic, datoria fața de țară și puterea de a clădi și reîntregi mai departe România Mare pentru urmașii noștri.

România este într-adevăr Mare, datorită înaintașilor noștri, și rămâne obligația noastră de a clădi și consolida mai departe o Românie pentru următorii 100 de ani, pentru copiii, nepoții și strănepoții noștri.

Am felicitat cu această ocazie pe Ambasadorul României în Federația Rusă, d-nul Vasile Soare, cât și personalul ambasadei, pentru reușita realizării acestui măreț obiectiv, la Apseronsk, la peste 1.300 km de casă, în ajunul Marii Sărbători a Centenarului Marii Uniri.

Trăiască România Mare și neamul românesc ! 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *