Îngrijorări legate de falsa informare promovată de opoziție în legătură cu Bugetul de Stat al României pentru anul 2019 ‼️

Woodrow Wilson - 95 de ani de la dispariția celui ce a inițiat redobândirea suveranității popoarelor europene și premisele constituirii României Mari !
Woodrow Wilson – 95 de ani de la dispariția celui ce a inițiat redobândirea suveranității popoarelor europene și premisele constituirii României Mari !
February 3, 2019
Construcţia de autostrăzi pentru Moldova, prilej de acţiuni demagogice pentru opoziţia PNL, PMP, USR!
March 25, 2019

Îngrijorări legate de falsa informare promovată de opoziție în legătură cu Bugetul de Stat al României pentru anul 2019 ‼️

Îngrijorări legate de falsa informare promovată de opoziție în legătură cu Bugetul de Stat al României pentru anul 2019 ‼️

Stimați nemțeni,

Nu înțeleg îngrijorarea pe care o afișează în mod fals opoziția privind Bugetul de Stat al României pentru anul 2019, atât timp cât acesta nu a fost dezbătut și votat în Parlament, până atunci chemându-se că este la nivel de proiect. Parlamentul este forul suprem care va aduce Bugetul la forma finală și îl va aproba prin votul celor trimiși să reprezinte pe cetățeni.

La începutul acestei sesiuni parlamentare am avut o întâlnire de lucru a Grupului PSD Senat la care au luat parte Primul Ministru în persoana doamnei Viorica Dăncilă și Președintele Camerei Deputaților dl. Liviu Dragnea, ocazie cu care am primit asigurarea ca Bugetul UAT-urilor va fi cel puțin la nivelul celui de anul trecut, decizie colaborată cu aprobarea sumelor reprezentate de cheltuielile preluate de UAT-uri de la Bugetul centralizat.

Îmi pare rău că parlamentarii opoziției au uitat că în vremea guvernului Boc alocațiile pentru UAT-uri erau foarte mici și se făceau preferențial, lucru recunoscut însuși de primarul Clujului Emil Boc în discuțiile purtate la întâlnirea cu Asociația Municipiilor, chiar dânsul spunând că acum se bucură de un buget generos.

Actualul proiect de Buget va suferi mai multe modificări importante odată cu dezbaterea sa în Parlament, prin umare normal, firesc și corect față de români ar fi să purtam aceste discuții după dezbaterea parlamentară, odată ce lucrurile sunt clare, pentru a evita dezinformările și stirile false asa cum sunt cele vehiculate de PNL și USR.
În legătură cu banii alocați pentru Autostrada A8 Iasi – Târgu-Mures, dna. Premier Dăncilă și dl. Liviu Dragnea ne-au asigurat că aceștia vor fi prinși într-un capitol distinct de buget, prin urmare parlamentarii din opoziție critică gratuit pentru a-și face imagine pe spatele românilor de bună credință. Acești bani vor fi folosiți pentru demararea investiției.

Doresc să atrag atenția că declarațiile cu iz de campanie eletorală duc la crearea unor stări de neliniște în rândul cetățenilor și a conducatorilor de UAT-uri, fapt ce poate denatura inclusiv buna activitatea a structurilor conduse de aceștia, pe lângă crearea unui sentiment de nesiguranțâ în rândul oamenilor obișnuiți.

S-a demonstrat in ultimii ani că declarațiile pompieristice nu s-au adeverit. Rămâne să vedem dupa votul din Parlament dacă Bugetul de Stat pentru 2019 este unul apreciat de cetățeni.
Deasemena, opoziția nu reclamă nicăieri faptul ca fiecare UAT a beneficiat de finanțare pentru cel puțin un proiect, și rog pe această cale sa analizați de exemplu câți kilometri de drumuri comunale sau județene au fost asfaltați sau reabilitați prin Programele de Dezvoltare Locala PNDL 1 și 2, cu bani alocați direct de Guvernul PSD.

Dragi nemțeni, vă rog să aveți încredere în continuare în Guvernarea PSD și să analizați cu atenție și cu răbdare ceea ce am realizat pană acum prin Programul de Guvernare și ceea ce dorim să realizăm în anul 2019, pentru ca atunci când veți auzi sau vedea dezinformările propagandistice ale opoziției să puteți singuri hotărî, în deplină cunoștință de cauză cine are dreptate și cine nu.

Vă multumesc !
Senator de Neamt – ing. Dan Manoliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *