Solicit Comisie Parlamentară de Ancheta pentru Iohannis și Guvernul Orban! Acuzația: „Zădărnicie în combaterea bolilor”, la presiune străină !

ALEGERI PSD ROMAN ! Mulțumesc colegilor pentru reconfirmarea în funcția de Președinte PSD Roman
ALEGERI PSD ROMAN ! Mulțumesc colegilor pentru reconfirmarea în funcția de Președinte PSD Roman
February 7, 2020

Solicit Comisie Parlamentară de Ancheta pentru Iohannis și Guvernul Orban! Acuzația: „Zădărnicie în combaterea bolilor”, la presiune străină !

Solicit Comisie Parlamentară de Ancheta pentru Iohannis și Guvernul Orban! Acuzația: „Zădărnicie în combaterea bolilor”, la presiune străină !

”Solicit Parlementului României, Senatului și Camerei Deputaților, formarea unei Comisii Parlamentare de Anchetă care să cerceteze faptele premeditate și urmările acestora, puse în aplicare prin actele oficiale, cu acordul și inițiate de Președintele și Guvernului României, referitoare la înlesnirea și organizarea plecării cetățenilor români în afara țării, în plină pandemie și din zone carantinate, în Germania și Austria, situație cauzată de influențe străine în politica internă și de securitate a României !”


Domnule Iohannis

Domnule Orban 

În aceste clipe grele pentru România vă faceți vinovați de posibila infectare și moarte a mii și mii de români, cărora le-ați deschis la presiune străină aeroporturile pentru a pleca din țară. Doamne ferește să nu moară nici unul dintre ei căci veți avea sânge pe mâini ! 

 • Cum ați cântărit această decizie catastrofală, cu ce ați pus în balanță viețile românilor pe care i-ați sacrificat pentru interese străine ? 
 • Cum le explicați această situație românilor cărora le-ați tot repetat zilele acestea să nu se întoarcă acasă și celor cărora le-ați dat ordonanțe militare de a nu părăsi locuința sau de a se deplasa controlat ? 
 • Domnule Iohannis, e normal ca un simplu telefon de la Merkel și Kurz să pună în pericol viețile a atâtor mii de români ? 
Dragi români, decizia de a trimite cetățeni români la munca în Germania și Austria în plină Situație de Urgență, carantină și izolare, nu  este una venită de la o solicitare a românilor sau de la firmele românești care se ocupă cu plasarea de forță de muncă,  ci de la guvernele Merkel și Kurz. Nu românii au solicitat asta. Și nu vă mirați că au plecat atâția. Când ai o populație săracă și înfometată, va fugi oriunde vede cu ochii ! Iar Iohannis și Orban știau asta !
Ați facilitat plecarea inclusiv a cetățenilor români domiciliați în zonele de carantină și protecție din județul Suceava, creând astfel un risc epidemiologic uriaș pentru tot restul cetățenilor acestei țări !

Stimați români, ținând cont de următoarele :

 1. Acești oameni au fost aduși la Cluj și Sibiu de autocare și adunați grămadă sub atenta supraveghere a poliției și posibil a armatei, care au permis, în contradicție cu regulile actuale, adunarea unui număr atât de mare de persoane în același loc. Amintim aici Ordonanța Militară nr. 2, Art.3 :”(1) Circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.(3) Interdicția privind circulația persoanelor într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.”
 2. Persoanele înlesnite de autorități a se aduna NU AU FOST TESTATE înainte pentru a se descoperi dacă printre ei se află persoane infectate și care pot transmite boala. Mai ales în mulțimi atât de mari.
 3. Aeroporturile NU AU FOST DOTATE cu mijloace tehnice (ex. Termoscanere) pentru a supraveghea din punct de vedere sanitar populația pe care Guvernul Iohannis/Orban a înlesnit vădit să se strângă în aceste locații !
 4. Poliția și armata AU STAT PASIVE și nu au intervenit pentru a disciplina masa de persoane adunate în aeroporturi, în privința respectării normelor de securitate sanitară impuse restului populației pe teritorul țării ! Poliția se face vinovată de a fi complice la încălcarea Ordonantei Militare în vigoare !
 5. Persoanele înlesnite a se aduna de către Guvernul Iohannis/Orban nu s-au deplasat toate având la dânșii documentele necesare conform Ordonanței Militare nr.3 : Art. 1. – ”Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; Art. 4. – (1) Pentru verificarea motivului deplasării: a) angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;( 2) Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.”
 6. Firmele angajatoare din Germania si Austria nu au respectat legislatia românească în vigoare, instaurată prin Ordonanța Militară nr. 3, Art. 4. – (1) ”Pentru verificarea motivului deplasării: a) angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;” – Unde sunt adeverintele eliberate de angajatorii straini ? Le-a verificat cineva ?
 7. Ați permis transportul pe teritoriul României a cetățenilor români din zone de mare risc aflate în carantină, așa cum sunt cele din județul Suceava, cea mai greu încercată zonă la acest moment din România. Cum de le-a fost permisă acestor oameni părăsirea localităților cu autocare si microbuze, dacă prin Ordonanța Militară nr.6 era instituită zona de protecție, cu pază militară. A fost astfel vădit încălcată Ordonanța Militară nr.6, sub ochii și posibil cu acordul organelor statului care trebuiau să asigure închiderea zonei. Îmi este greu să cred ca acele autocare și microbuze au parasit zona de protecție fără să fie observate. Ordonanța Militară nr.6, care a fost PREMEDITAT ÎNCĂLCATĂ, prevede urmatoarele: 

 ”Articolul 1

 Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata,     Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.
Articolul 2
Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.
Articolul 3
În zona carantinată prevăzută la art. 1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru: ( exclus celor care locuiesc în aceste zone )
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.”

 putem spune că  Guvernul ORBAN și Președintele WERNER Iohannis , prin acordurile și supunerea de care au dat dovadă față de o putere straină, neținând cont de Starea de Urgență datorată epidemiei COVID-19 și a pericolului pentru viața și integritatea fizică a cetățenilor români, trebuie cercetați cel puțin pentru acuzația de  “Zădărnicirea combaterii bolilor “ ! 

În concluzie, faptele dovedesc clara nepăsare de care au dat dovadă PNL și Werner Iohannis față de cetățenii României, față de a căror sănătate și viață Guvernului Iohannis/Orban nu îi pasă absolut deloc. La fel de grav este și faptul că, de pe întreg lanțul de comandă politico-militar nu a fost nimeni care să iasă în față și să denunțe acest gest criminal și implicațiile sale pentru cetățenii români expuși intenționat bolii de către un Guvern criminal și trădător care a încălcat vădit mai multe din propriile Ordonanțe Militare. (2, 3 și 6).

Consider că jocul politic practicat de PNL și Președintele Werner IOHANNIS a devenit unul mult prea cinic, și care a ajuns să aducă atingere clară asupra sănătații, securității, vieții și integrității fizice a cetățenilor României, motiv pentru care solicit Autorităților militare ale Statului, Senatului României și Camerei Deputaților să înainteze la cercetarea acestor fapte prin mijloace specifice și deasemenea formarea unei Comisii Parlamentare de Anchetă.

Vă mulțumesc

Sen. ing.Dan Manoliu – jud. Neamț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *